Way out ? Vlaams Belang eist 'uitgang'
Het Vlaams Belang vindt dat ook de communicatie voor de hulpdiensten tijdens grote evenementen in het Nederlands moet verlopen. "Het is de enige wettelijke overheidstaal". aldus gemeenteraadslid Piet Bouciquť.

"In het park van Schoten staat nochtans al jaren permanente borden met de Engelstalige teksten 'Way in' en 'Way out'. Navraag bij de gemeente leverde geen duidelijke reden op voor dit foutieve taalgebruik. Mededelingen op officiŽle borden mogen niet in een vreemde taal worden gebracht. Dat zijn de feiten. De gemeente moet het goede voorbeeld geven en wij verwachten dan ook dat ze op dit terrein actie onderneemt en alle borden op hun grondgebied laat aanpassen."

Bij het gemeentebestuur klinkt het dat de gemeente alleen maar de richtlijnen uit de desbetreffende Koninklijke Besluiten volgt. Way in en Way out zouden ook in het eentalige Vlaanderen de officiŽle vaktermen zijn voor de hulpdiensten.

Indien er in een nieuwe versie van het KB sprake is van andere termen, dienen we deze aan te passen aan het vigerende KB. Een exacte timing is echter nog niet gekend". Aldus burgemeester De Veuster in een reactie op de vraag van Vlaams Belang.

Bron : Bode van Schoten

15 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx